Om hyttene

Av NTT sine 14 hytter, er 11 av hyttene selvbetjente og tre av dem er ubetjente. Én av de ubetjente hyttene, Svarttjønnbua er låst med egen nøkkel og har kaffeservering i helgene. 

Ubetjente hytter

Dette er mindre hytter som er utstyrt med senger, dyner, kokemuligheter med kjeler, dekketøy og ved. Hyttene har ikke matlager og er låst med standard DNT nøkkel hvis ikke annet er beskrevet.

Selvbetjente hytter

De selvbetjente hyttene er fullt utstyrt med senger, dyner, kokemuligheter vha. gass, kjeler, dekketøy og ved. Hyttene har et rikholdig matlager, med middagsretter, pålegg, knekkebrød ol. som kan kjøpes. I tillegg til hovedhytte vil det være et anneks/nødbu som er fullt utstyrt for overnatting og tilrettelagt for hund. Hunder har ikke adgang i hovedhytta. De fleste hyttene har installert 12 V solcellepanel, noen også 230 V nettstrøm.

Betjent hytte

Disse hyttene drivers av vertskap  og er betjente i sommerferier og påskeferier. Servering av alle måltider (ofte treretters middag samt vin/øl-rettigheter) og overnatting på to- til firemannsrom eller sovesal. De fleste hyttene har enkel, god standard med strøm, dusj og tørkerom. Flere av de betjente hyttene har et ubetjent eller selvbetjent tilbud utenfor sesong. NTT har ingen betjente hytter.

Hvem kan bruke hyttene?

Alle kan bruke DNTs hytter. Ingen avvises selv om hytta er full. På hytter uten vertskap må minst én i følget være medlem siden DNT-nøkkelen er en medlemsfordel. Alle våre hytter er tilrettelagt med eget anneks hvor hund og hundeiere er velkommen.

Må jeg bestille plass?

Du trenger ikke bestille plass før du kommer til hyttene. Er det ei større gruppe som skal overnatte på en av våre hytter, ønsker vi på NTT kontoret å få beskjed om det. Da kan vi evt. gi informasjon om det er andre grupper som skal overnatte samme natt. Det er ekstra madrasser og sengetøy på alle hyttene.

Bestilling 

Er hyttene låst?

De aller fleste av hyttene er låst med standard DNT-nøkkel. Det er derfor en god regel å alltid ha den med seg nøkkelen i sekken. Som medlem får du nøkkel mot et depositum på kr. 100,-. Nøkkelen kan du beholde så lenge du er medlem. Enkelte hytter er har egne låser som krever spesialnøkkel. Sjekk detaljer for hytta du skal besøke på UT.no

DNT-nøkkel

Hva koster det å bo på hyttene?

Som medlem har du har du reduksjon i prisen på overnatting på NTT sine hytter. Ungdomsmedlemmer overnatter til halv pris og medlemmer under 12 år overnatter gratis.

Priser

Hvordan betaler jeg på hyttene?

Last ned den nye DNT Hyttebetaling på mobilen din før avreise, og bruk smarttelefonen i stedet for betalingsseddelen på hytta. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Skriv deg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Du kan fortsatt betale for hytteoppholdet på "gamlemåten" ved å fylle ut betalingsseddelen, men vi oppfordrer til bruk av app. Fremgansmåte: Fyll ut betalingsseddelen med nødvendig informasjon, legg del 1 i betalingskassen  og ta med deg del 2 som en huskelapp og betal på nettbank når du kommer heim. Husk å oppgi hytte og løpenummer i besøksprotokollen ved betaling. Betaling med kontanter er ikke ønskelig, betaling med kredittkort er ikke mulig på NTT sine hytter.

Les mer her

Kan jeg ta med hund på hyttene?

De av NTT sine hytter har et eget anneks med hundebur for besøkende med hunder. På andre hytter må hunden ligge ute eller i vedbod/uterom. Av hensyn til allergikere har hunder har ikke adgang i hovedhytte. Overtredelse kan medføre ekstra kostnader i forbindelse med renhold og rensing. Det er mulig å ha med maks to hunder om gangen.