Veterantur
Veterantur Foto: Arvid Vada

Veteranan Innherred turlag på Hærvola

Foto: Arvid Vada

Veteraner på topptur til Hærvola

I solskinn fra skyfri himmel onsdag 14. september tok knapt 60 veteraner seg opp på Hærvolas topp. Vi startet etter godt merket tursti fra parkeringsplassen ca 1 km nordøst for avkjørselen til Høysjøen. Og fikk en veterantur – en ordentlig fjelltur - som vi sent vil glemme. Halvveis til topps, like under tregrensa, etter å ha gjort unna den lengste brattkneika, ventet Kjellrun med nykokt svartkjelkaffe. Det var bare å finne seg sete i blåbærlynget og nyte kaffe og medbrakt niste, mens praten gikk livlig mellom glade turvandrere fra Stod i nord til Skogn i sør. Nye bekjentskap, kanskje vennskap, ble stiftet, og gamle kjente frisket opp gode opplevelser fra før i tida. Kjentmann på turen, Ove Magnar Bengtson, kunne vise oss ei dyregrav like ved bålplassen. Ikke så djup lenger, men rart å tenke på at her hadde for lenge, lenge siden mangt et reinsdyr og elg måttet bøte med livet på brutalt vis. Og Tulleråsdalen, rett under oss, hadde for lenge siden vært bebodd av svensker.


På toppen, 754 m.o.h, kunne vi nyte 360 grader utsikt over storslagent landskap, blant annet: Verdals høyeste fjell, Løysmundhatten i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, de svenske Skäckerfjällen og Hærmannsnasa; ja, noen mente de kunne øyne Storsylen!

I Hærvolas naboskap glinset det i en mengde vatn og tjern, bl.a. Høysjøen med sin karakteristiske lange strandlinje, Lauvvatnet og Mokkavatnet.


De mest lettbeinte veteranene la om til galopp den første kilometeren nedover fjellsida på heimveien. Likevel, de aller fleste var nok noe mørbanket i lår og legger etter å ha tilbakelagt mange kilometer i blautmyr og bekkefar, en tur som ifølge turleders GPS hadde vært vel 10 km med en stigning på ca 500 meter.


Applausen på parkeringsplassen bekreftet at turen hadde vært en fulltreffer.


Edvin Lervik og Arvid Vada

Turledere

 I solskinn fra skyfri himmel onsdag 14. september tok knapt 60 veteraner seg opp på Hærvolas topp.

Skrevet av Nina Pettersen 20. september 2016