NY hytteløsning i Vera fra sommeren 2017

Liten tømmerhytte på plass på ny tomt i Vera
Liten tømmerhytte på plass på ny tomt i Vera Foto: Nina Pettersen
flytting av hytte
flytting av hytte Foto: Nina Pettersen

NTT har i mange år jobbet med å finne en god og rimelig overnattingsløsning for fjellvandrerne som kommer langs stien til Vera i Verdal kommune. Bringsåsen, som ligger lenger vest, blir en stor «omkrok» i forhold til løypa som går fra Bellingstua og nordover mot Skjækerdalshytta. I løpet av våren/sommeren 2017 vil vi kunne tilby et trivelig turmål og losji ved løypa i Vera. Det gjenstår byggesøknadsbehandling og innredning av hytta.

Veresstua planlegges som selvbetjenthytte med 8 sengeplasser. Et tørkerom, kjøkken og spiseplass er nødvendig. I tillegg skal de settes opp ny pipe og vedovn, samt et uthus for vedbod og utedo. Det er allerede et etablert vasslag for hytteeiere i området, og vi har tilgang til å benytte oss av samme vannordning som resten. Ettersom hytta ligger ved bilvei sommerstid blir også hytta med universell utforming og tilpasning. Det inkluderer rampe inn, minimum 100cm dører; både ytterdør og dørene inn til soverom. Per i dag er hytta et stort rom, men vi håper å kunne bygge på ca. 15 kvm slik at får til 8 sengeplasser på soverom. Med en felles turistforeningshytta; ikke langt fra forsamlingshuset; kan det være et trivelig turmål både for de som har røtter i fjellbygda og for de som kommer fra andre steder i regionen. Vi opplever et positivt engasjement blant både grunneiere, bygdefolket og medlemmer for dette prosjektet, og det gjøres en flott dugnadsinnsats.

Skrevet av Nina Pettersen 10. november 2016