Barnas Turlag Inderøy har sett dagens lys

Artsbestemmelse i fjæra
Artsbestemmelse i fjæra Foto: NTT

Det nyoppstarta Barnas Turlag Inderøy inviterte til familiedag med vitenskap på Sundsand som sin første tur søndag 8. mai. I overkant av 60 små og store nysgjerrigperer fant veien til stranda for å kose seg i vårsola.

På Sundsand ble det tent bål for grilling og koking av bålkaffe. I fjæra lå små og store på kne på leiting etter tanglopper, krabber, sjøstjerner, skjell og andre kryp. Med forstørrelsesglass og undervannskikkert var det mulig å studere dyrene på nært hold. Alle  fikk hjelp av Stein til kartlegge funnene av dyr og planter ved hjelp av et "artstre".  Barna fikk mulighet til å tegne det de hadde funnet i fjæra. Turen ble rundet av med tre runder fuglelotto til stor glede for ivrige "ornitologer".

Stein Larsen, Lena Johnsen, Margareth Rose Weie og Hanne Hollås er initiativtakerne til det nye turlaget.  Med høy turkompetanse og god kjennskap til Inderøyas  naturperler, har de satt sammen et variert og spennende turprogram. Følg også med på turlaget sin facebookside. Her er programmet for 2016:

Turbo er klar
Turbo er klar Foto: NTT
Hanne Hollås på Sundsand
Hanne Hollås på Sundsand Foto: NTT
Forsking på gang
Forsking på gang Foto: NTT
Tenning av bål med forstørrelsesglass
Tenning av bål med forstørrelsesglass Foto: NTT
Margareth Rose Weie og Turbo