OPPTUR 2016

OPPTUR 2016 Spillumsfjellet, Namsos
OPPTUR 2016 Spillumsfjellet, Namsos Foto: NTT

Årets OPPTUR ble gjennomført 4. mai i strålende vårvær. Både på Spillumsfjellet i Namsos, Stokkvola i Åsen og Forbordsfjellet i Stjørdal var det yrende folkeliv da til sammen 750 8-klassinger var på tur.

Nord-Trøndelag Turistforening hadde på forhånd besøkt ungdomskolene for å snakke om friluftsliv, NTT/DNT og OPPTUR-arrangementet. NTT organiserer busstransport så flere skoler kan samles og gå på tur sammen. Andelen fysisk aktive synker betydelig fra 15 – års alder og frem til man er 20. Denne dagen er viktig for å gi ungdom en smakebit på gledene ved friluftsliv.

Mange ungdommer er erfarne turgåere, og noen er helt nybegynnere. Felles for dem alle er at de får en skikkelig OPPTUR i lag med venner og kjente.

På Forbordsfjellet var det klasse 8D fra Halsen ungdomsskole som vant en gratis klasseovernatting i en av NTT sine hytter.  8C fra Levanger Ungdomsskole vant på Stokkvola og på Spillumsfjellet i  Namsos var det 8B fra Namsos Ungdomsskole som vant.

OPPTUR 2016 Forbordsfjellet, Halsen Ungdomsskole, klasse 8D
OPPTUR 2016 Forbordsfjellet, Halsen Ungdomsskole, klasse 8D Foto: NTT