Oppdaterte smittevernstiltak i NTT fra 1.mai 2021

Smittevern
Smittevern Foto: Svein Sandvik

NTT har oppdaterte smitteverninstrukser for hytter og aktiviteter. Disse er i samråd med DNTs sentrale instrukser og helsemyndighetenes føringer. Det er ikke satt noen sluttdato på denne instruksen, men varer så lenge det er behov. Innstramminger kan komme før den tid hvis vi får nasjonale og lokale føringer. Vi vil samtidig ønske alle en fin vår og forsommer med fine turer og naturopplevelser.

Smitteverninstruks for våre hytter:

Våre hytter er og skal fortsatt være utstyrt med smittevernsutstyr som håndsprit, rengjøringsmidler som klorin og eller annen desinfiserende rengjøringsmidler, tørkepapir, oppslag om renhold etc. Og det skal fortsatt være booking. Avstandskravet er nå endret fra to meter til en meter. Det er tatt inn et eget avsnitt om dugnad i instruksen.

  • Fortsatt booking av hele hytter frem til 15.juni. Det innebærer å forlenge dagens ordning frem til 15.juni.
  • Fra 15.juni booking på romnivå.
    Unntatt: Fjellhov og  Branok fortsatt booking på hyttenivå til kr 400 per natt. Skorovashøtta og Holden blir også fortsatt booking på hyttenivå og begge til kr 780 per natt. Svarttjønnbua fortsetter som nå med servering søndager og med servering ut gjennom vinduet, alternativt med maks 5 gjester samtidig inne på hytta. (Må være i jevnlig dialog med kommunelegen på Steinkjer).
  • Mobile hyttevakter som sørger for ekstra renhold. Vi vil ansette mobile hyttevakter for sommersesongen på mange av våre hytte og de hyttene som er mest besøkt.
  • Telting: Samme ordning som i fjor at teltere ikke har adgang til våre fasiliteter på hyttene.
  • Putetrekk og lakenpose: Gjestene må ha med egen lakenpose eller sovepose samt putetrekk.

Smitteverninstruks for våre aktiviteter:

Vi kan starte opp med fellesturer igjen, men først og fremst nærturer og dagsturer. Det er ikke mulig med fellestransport og samkjøring, og det er krav om avstand på minst 1 meter.  Det forutsetter også påmelding og maks 20 deltakere på alle våre turer/arrangement. Det er tillatt med deltakere fra flere kommuner, men det skal være nærliggende kommuner. 

Overnattingsturene må vi være forberedt på kan bli avlyst, men det er fullt mulig å gjennomføre disse så fremt vi klarer å opprettholde godt smittevern og avstandskrav på alle hyttene. Disse turene må vi bare vurdere fremover.

I tillegg til nasjonale føringer og instrukser må vi bruke sunn fornuft og se an smittesituasjonen i regionen vår jevnlig. 

Vi takker våre medlemmer og andre fjellvenner for den forståelse dere viser. Og ikke minst ønsker vi å takke alle våre frivillige som fortsatt sørger for sikker og god drift av våre hytter, stier og aktiviteter. Selv om vi ikke kan gjennomføre alle de fine og spennende fellesturene vi har planlagt, så kommer de mulighetene igjen senere. Og det å ha tilgangen til naturen og en fin turopplevelse betyr kanskje mer enn noen gang.
Ta gjerne kontakt med oss på ntt@dnt.no eller 74827880 hvis du har spørsmål knyttet til dette. Nina Pettersen, daglig leder. 


Skrevet av Nina Pettersen 29. april 2021