Oppdaterte smittevernstiltak 22.januar 2021

Bilder til DNTs smittevernskurs
Bilder til DNTs smittevernskurs Foto: Marius Dalseg Sætre

NTT har oppdaterte smitteverninstrukser for hytter og aktiviteter. Disse er i samråd med DNTs sentrale instrukser og helsemyndighetenes føringer. Det er ikke satt noen sluttdato på denne instruksen, men varer så lenge det er behov, men i første omgang frem til 8.mars når styret har neste styremøte. Innstramminger kan komme før den tid hvis vi får nasjonale og sentrale føringer.

Hyttene:
I denne perioden er det kun være mulig å booke hele hytteanlegget. Oversikten nedenfor viser prisen på hyttene per døgn. Klikk her for å booke.


Hytte

Pris per døgn

Skorovashøtta

 kr              960

Veresstua

 kr              960

Bellingstua

 kr              960

Ferslia

 kr              960

Prestøyhytta

 kr              780

Kvitfjellhytta

 kr              780

Setertjønnhytta

 kr              780

Skjækerdalshytta

 kr              780

Holden

 kr              780

Angeltjønnhytta

 kr              780

Fjellhov

 kr              400

Branok

 kr              400

Årsaken til at vi avventer Bjørneggen for booking er i påvente av fremdriftsplan for rivingen. Bjørneggen blir erstattet med den nye Stordalshytta som er under oppføring. 

Det er til orientering kun én pris; uavhengig av barn, ungdom, voksne, honnør osv. Prisene i oversikten ovenfor gjelder for hele hytta per døgn. Det er mulig å booke hyttene på denne ordningen ut april måned. 

Aktivitet

  • Overnattingsturer og kurs i perioden som innebærer overnatting utgår.
  • Fellesturer må kun være i den kommunen som turleder bor og kun for deltakere i samme kommune.  
  • Alle fellesturer/dagsturer er med forhåndspåmelding via NTTs hjemmeside. 
  • Årsmøtene kan på kort varsel endres fra fysiske møter til digitale. Det jobbes med å fasilitere både turlagenes årsmøter og NTTs årsmøte. Selv om samtlige turlag ønsker og planlegger for fysiske årsmøter, kan løsningen bli digital løsning. 
  • Barnas turlag er velkommen til å arrangere Kom Deg Ut, men da blir det med maks 20 personer (+ turledere), forhåndspåmelding og ingen servering eller give aways. Det er også kun for de som bor i samme kommune. Oppfordrer alle Barnas turlag gruppene til å komme med gode forslag på aktiviteter som familiene kan gjøre selv. 
  • Dugnader ifm. drift av våre hytter med tilkjøring av ved og proviant, dugnader og annet nødvendig arbeid er definert som såkalte nødvendige reiser, og dermed gjelder ikke kravet om å unngå kryssing av kommunegrensene. Dette er prioritert arbeid for å sikre driften av hyttene.
  • Dugnadene må vi vurdere i hvert enkelt tilfelle; det er ulike behov og vi finner gode løsninger for hvert tilfelle. Vi booker hyttene for egne dugnadsfolk for å unngå at det kommer andre gjester når frivillige gjør dugnadsarbeid på hyttene. 

Vi takker våre medlemmer og andre fjellvenner for den forståelse dere viser. Og ikke minst ønsker vi å takke alle våre frivillige som fortsatt sørger for sikker og god drift av våre hytter, stier og aktiviteter. Selv om vi ikke akkurat nå kan gjennomføre alle de fine og spennende fellesturene vi har planlagt, så kommer de mulighetene igjen senere. Og det å ha tilgangen til naturen og en fin turopplevelse betyr kanskje mer enn noen gang. Ta gjerne kontakt med oss på ntt@dnt.no eller 74827880 hvis du har spørsmål knyttet til dette. 
Skrevet av Nina Pettersen 25. januar 2021