Oppdaterte smittevernstiltak i NTT 2.november 2020

Bilder til DNTs smittevernskurs
Bilder til DNTs smittevernskurs Foto: Marius Dalseg Sætre

NTT ønsker å rette en stor varm takk til alle for den ekstraordinære innsatsen som er blitt lagt ned i alle turlagene i år. Hyttene har vært grundig rengjort og utstyrt med nødvendig smitteverntiltak, og de mobile hyttevaktene som ble ansatt i sommer gjorde en kjempebra jobb. Mange av våre turer, kurs og aktiviteter er naturlig nok blitt avlyst, men vi har fått gjennomført mange fine turer og aktiviteter også. Og takket være både nøye og systematisk jobbing, sunn fornuft, kreative løsninger og ikke minst med respekt for smittevernarbeidet har mange har fått gode og trygge friluftsopplevelser med oss også i år.

DNT sentralt har oppdatert sine smitteverninstrukser både på hytter og aktivitet. Dette er nasjonale føringer, men hver enkelt av oss foreningene er ansvarlig for lokale tilpasninger som er i tråd med lokale helsemyndigheters retningslinjer og krav. Smitteverninstrukser for NTT datert 2.november:

• Alle som skal bo på våre hytter må fortsatt bestille i forkant. Dette gjelder også sikringsbuene og for de som telter.
  • Kun medlemmer kan bestille overnatting.
  • Egne regler for Svarttjønnbua på Steinkjer. Fortsatt kaffe- og vaffelsalg i bua hver søndag, men med lokale restriksjoner som er i samråd med kommuneoverlegen.
  • Det er lov å besøke Fjellhov på Frosta, men også denne må bookes for overnatting. De som har booket Fjellhov for overnatting har fortrinn. Hytta er såpass liten at når det er gjester på overnatting der bes de som er på dagstur være kun utendørs.
  • Det er lov med lakenpose, men gjestene skal i tillegg ha med eget putetrekk/putevar.
  • Folk som er syke bes holde seg hjemme og ikke besøke våre hytter, vårt kontor eller delta på våre aktiviteter.
  • Alle våre fellesturer, kurs og aktiviteter forutsetter påmelding og med maks 20 deltakere  = 1 Kohort. Påmelding skjer fortrinnsvis via vår hjemmeside. Andre måter for påmelding vil evn annonseres. For arrangement med mer enn 20 deltakere skal det deles inn i flere kohorter.
  • Turleder/aktivitetsleder må ha med seg Antibac, engangshansker og munnbind.
  • Vaske hendene, holde 1 meter avstand og holde humøret oppe

Vi planlegger og rigger oss til for 2021 med dagens instrukser, og vi er forberedt på både innstramminger, men forhåpentligvis også lettelser utover vinteren og våren.
Vi gleder oss til å se dere i fjellet, og vi skal gjøre vårt for fortsatt å tilby rene og trivelige hytter, merkede stier og sørge for nødvendige smittevernstiltak og god informasjon om smittevern. Og ikke minst gleder vi oss til å fortsette å legge til rette for gode naturopplevelser. Det er kanskje viktigere enn noen gang.

Skrevet av Nina Pettersen 3. november 2020