MINNEORD

 Per Amdahl

                                                                                                                                                                                                                                          Søndag kveld 26. juli fikk vi den triste meldinga om at vår kjære, trivelige turleder Per Amdahl plutselig var avgått ved døden. Etter en fjelltur, stort sett i tungt myrlandskap via Reinsjøen over Glonka og opp på Glonkvola, døde han på tilbaketuren i gapahuken ved Reinsjøen. Da hadde han og en turkamerat tilbakelagt ca 15 km av turen.

Per var aktivt med på så godt som alle veteranturene, både som turleder og kjentmann, som vi de siste ti år har arrangert i de fire kommunene Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta. Han var også en viktig bidragsyter når vi hver høst utarbeidet turprogram for det påfølgende år. Per gikk alltid 100 % inn for det han gjorde

I en alder av over 80 år deltok han aktivt både på turlederkurset og på førstehjelpskurset som Nord-Trøndelag Turistforening arrangerte for oss.

Som et eksempel på hans iver etter å gjøre veteranturene mest mulig interessant, kan nevnes en tur vi hadde i Børsåsen.  Vi ble interessert i hva som befant seg inne i en gammel gravåpning som var tildekket av en stor stein. Da var Per ikke sein om å løpe ned til gården Skånes, som han drev i mange år, hentet traktor med nødvendig redskap og løftet steinen til side slik at vi kunne se inn i grava.

Per var usedvanlig sprek for alderen. Han var kunnskapsrik og hadde god hukommelse om gamle dager, spesielt om gamle idrettshelter.

Dette året har vi dessverre ikke kunnet arrangere veteranturer pga koronasituasjonen. Fjellmannen Per Amdahl ble ikke sittende heime av den grunn. Han har gått sine egne fjellturer, ofte mye lengre og mer strabasiøse enn noen veterantur.

I takknemlighet lyser vi fred over Pers minne.

Veteranan Innherred turlag

​​​​​​​

Per på vei over Heståa på sin siste fjelltur
Per på vei over Heståa på sin siste fjelltur Foto: Innherred Turlag Veteranan

Skrevet av Hilde Thomsen 20. august 2020