NTT's hytter og fellesturer - oppdatert 1.juni

Svarttjønnbua
Svarttjønnbua Foto: NTT

NTTs styre vedtok 28/5 å gjenåpne våre hytter fra 15.juni og åpne for fellesturer og aktiviteter fra 1.juni.  Men det vil fortsatt være en del endringer som du som medlem og deltaker må være forberedt på. 

Styret i NTT vedtok i møte 28/5 2020 å gjenåpne våre hytter fra 15.juni og åpne for fellesturer og aktiviteter fra 1.juni. Åpningen av hyttene forutsetter at de er klargjorte med nødvendige smittevernstiltak. Hyttene blir åpnet for booking via vår hjemmeside så snart dette er klart. Norge på Tvers - turen åpnes for booking 2.juni og de andre hyttene fortløpene etter dette og i løpet av uke 24. 

All bruk av våre hytter i år har følgende kjøreregler i år:

  • Alle som skal bo på våre hytter må bestille i forkant. Gjelder også sikringsbuene. 
  • Det er kun medlemmer som kan bestille.
  • Det blir kun mulig å bestille rom og ikke kun sengeplasser.
  • Drop-in og dagsbesøk er ikke lov; og det er ikke lov for teltere å bruke våre fasiliteter. De må gjerne sove i telt, MEN de må i så fall booke et rom og betale for dette. Dette er veldig viktig for smittesporing og en forutsetning for at hyttene skal kunne være åpne.
  • Det er lov med lakenpose, men gjestene skal i tillegg ha med eget putetrekk/putevar. (Det blir forbudt med sovepose på Kvitfjellhytta og Prestøyhytta av hensyn til restriksjonene hos TT ifm. Norge på Tvers). På de andre hyttene er det lov med sove pose men med eget putevar. 
  • Avstandskravet er 1 meter med mindre det er personer av samme husholdning.
  • Maks antall gjester på hytta kan være 20 personer, og det handler ikke lengre om gruppe. Mulig dette blir utvidet til 50 personer, men for våre hytter er jo 20 personer tilstrekkelig.
  • Det blir nye renholdskrav på hyttene som gjestene blir pålagt å følge. Det er oppslag på alle hyttene 


Fellesturer og aktiviteter: 

Vi igangsetter aktivitetene igjen fra 1.juni. Alle fellesturer, kurs og aktiviteter forutsetter påmelding, og gjennomføringen av turene blir i henhold til DNTs og myndighetenes smittevernsinstrukser for aktivitet.  Det er opp til hvert enkelt turlag og turgruppe å vurdere om de ønsker å utsette, avlyse eller avholde sine turer i henhold til turprogram. All aktivitet som skal avholdes oppdateres på vår hjemmeside med både påmelding og informasjon. 

Vi synes det er stas å kunne ønske velkommen til tur igjen. Våre turledere har satt seg inn i våre smittevernsintrukser for aktivitet og vi skal gjøre alt vi kan for at du skal føle deg trygg sammen med oss på tur. Vi tenker det er kanskje viktigere enn noen gang å treffes igjen for å få fine tur - og naturopplevelser sammen. Vi ber at du som deltaker på våre fellesturer og som gjest på våre hytter overholder smittevernsinstruksene som blir angitt. 


Skrevet av Nina Pettersen 4. juni 2020