USB-ladeuttak på TTs og NTTs hytter

USB ladeuttak på hyttene i Trøndelag
USB ladeuttak på hyttene i Trøndelag Foto: Egil A Behrens

Skal du på hyttetur og er bekymret for å gå tom for strøm på mobiltelefon eller kamera? Benytt deg da av Trondhjems turistforenings og Nord-Trøndelag turistforenings hytter. På mange av disse er det nemlig mulighet til å lade USB-basert utstyr via solcellestrømanlegget!

Ladeuttakene er tegnet og produsert av DNT Ung Trøndelag v/Egil A. Behrens. Uttakene monteres i all hovedsak av DNTung Trøndelag på de forskjellige hyttene. Det tar derfor noe tid før alle hyttene får montert uttak, men per nå er dekningsgraden forholdsvis god i Sylan og i nordfylket. I Trollheimen er monteringen ikke kommet så langt, men heldigvis har en del av hyttene innlagt nettstrøm (Gjevilvasshytta, Bårdsgarden og Kårvaten), der man kan lade som hjemme. På Nedalshytta og Bjørneggen i Sylan er det også innlagt nettstrøm, det samme gjelder Verestua og Bellingstua i Skjækerfjella.

Husk at solcelle-strømen primært er innlagt til brannvarsling og lys, så vi oppfordrer alle til lade-VETT ;)

usb ladeuttak
usb ladeuttak Foto: Egil A. Behrens