veteranan Innherred Turlag  startet høstsesongen med tur til Mælesvollen

Pause halvveis til Rykkjavollen
Pause halvveis til Rykkjavollen Foto: Arvid Vada

Innherredveteraner møtte kolleger fra Stjørdal

Veteranene i Innherred Turlag la onsdag 22. august ut på høstens første tur. 18 glade vandrere møtte opp på parkeringsplassen ved Markabygd kirke. Turen gikk fra Skognagrønningen, om Mælastjønna ved kommunegrensa mellom Levanger og Stjørdal, på Stjørdalssida, og så ned til Mælesvollen.

Underveis fant vi nok sopp til å improvisere et mini soppkurs med fokus på matsoppene brunskrubb, gulkremle og rødskrubb; den siste må varmebehandles godt. På ei myr stod masse jåblomer (ljåblomer) i full blomst. I eldre tid pekte navnet på at når jåblomen blomstra, var det tid for å slå graset i utmarka.
På oppturen regnet det jevnt og trutt, og flere ble nok litt våte, men med 14 varmegrader i lufta og lite vind, så var det ingen klager å høre.
På Mælesvollen møtte vi veteranene fra Skarven Turlag, Stjørdal, med sine 24 deltakere. Sammen utvekslet vi gode turminner og smakte på svartkaffen som ble kokt på ovnen ute på trammen. Vi setter stor pris på de årlige fellesturene med turlaget fra Stjørdal! Sammen med medbrakt nistemat ga dette nye krefter og inspirasjon.
Turen tilbake til bilene gikk i oppholdsvær, men med glatte stier og litt store bekker etter regn i nesten en uke. Nå ser vi fram til neste tur den 12. september, som starter på Mosviksida av Skarnsundbrua.

Jan Heggdal, turleder


Vi forlater idylliske Mælastjønna
Vi forlater idylliske Mælastjønna Foto: Arvid Vada
Folksomt på Mælesvollen med Kliningen og Blåstøyten i bakgrunn
Folksomt på Mælesvollen med Kliningen og Blåstøyten i bakgrunn Foto: Arvid Vada

Skrevet av Hilde Thomsen 4. september 2018