Fjellklatring Innerdalstårnet (NTT Fjellsport)

26. juli kl. 18:00
28. juli kl. 18:00
Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Klatretur, Fjellklatring, Innerdalstårnet, Klatrehelg
Nord-Trøndelag Turistforening, NTT fjellsport
Trollheimen (se kart)

For sjette året på rad arrangerer NTT Fjellsport fjellklatrerhelg i Innerdalen. Vi bestiger Innerdalstårnet etter flotte og luftige klatreruter, og med dyktige og erfarne klatreinstruktører. Har du en drøm om å prøve fjellklaring; klatring på naturlige sikringer?  Da er dette en fantastisk mulighet!
Vi bor på KNTs selvbetjenthytte eller de som ønsker kan telte.
Vi samles på Innderdalshytta fredag kveld kl. 19. Gjennomgang av utstyr og rutiner med klatreinstruktørene fredag kveld. Gruppene fordeles for føring lørdag og søndag, og for klatring på øvingsfeltet ovenfor hytta.
Oddveig Hovdenak, Gustav Pless, Sindre Haverstad og Trond Børsting er klatreinstruktører og ansvarlige for føringene og klatringen på øvingsfeltet på Øvre Renndalskammen. Instruktørene er fjellklatrere med lang og solid erfaring.
Innerdalstårnet har klatreruter med varierende vanskelighetsgrad. Klatreinstruktørene vil vurdere deltakernes ferdighet og erfaring før dagens rute blir valgt. Vanskelighetsgraden kan variere fra 3+ til 5-. Rutene blir valgt slik at alle på et taulag skal klare klatringen.
Klatreutstyr kan lånes, men vi anbefaler at dere har med to skrukarabinere, egen sele, hjelm og egne klatresko. Tau, kiler og brems stiller vi med, samt alt av sikkerhets- og sikringstustyr.
En klatretur i høyfjellet krever at deltakerne bærer med seg klatreutstyr i tillegg til det personlige utstyret. En sekk på ca 30-40 liter egner seg godt. Ferdig oppakket sekk vil bli ca 15 kg. Denne skal bæres til innsteget (stedet der klatringen starter). Under klatringen vil sekken være mye lettere.
Pris per føring er kr 2000,-. (kr 2800 for ikke medlemmer) Det inkluderer også innføring med klatreinstruktørene fredag kveld, klatreutstyr som tau, kiler, sikkerhetsutstyr, klatreleder og turledelse. I prisen inkluderes også klatring på øvingsfeltet. Overnatting, mat og transport kommer i tillegg. Men vi vil bidra med å organisere samkøring.

Fjellklatring Innerdalstårnet (NTT Fjellsport)