Newton Camp 2017

Arrangement, Dnt-Skolefri, Basecampforalle, 5-7-Klasse, Newton
Nord-Trøndelag Turistforening
Nord-Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

Newton Camp på Svartjønna har blitt en tradisjon. I slutten av juni arrangerer vi Newton Camp for sjuende året på rad. Newton Camp er et realt samarbeidsprosjekt mellom Tekna og Den Norske Turistforeningen. Vi ønsker å bidra til økt interesse for friluftsliv, realfag og kosthold, samt øke forståelse av sammenhengene mellom disse "fagområdene"

Målgruppen er barn og unge i alderen 10-12 år (5.- 7. trinn) i hele Nord-Trøndelag. Det er kun 28 plasser, og Campen blir fort fulltegna, så her er det førstemann til mølla som gjelder. Dersom vi kommer i en situasjon der antall påmeldte er høyere enn antall plasser, vil medlemmer i DNT eller barn av medlemmer i DNT eller Tekna bli prioritert.

Newton Camp er et tilbud som gir barn og unge mulighet til en meningsfull og aktiv fritid. Gjennom lek, opplevelser og læring ute i naturen gis de innblikk i naturfag, matematikk og teknologi. Alle aktivitetene baseres på tema og problemstillinger knyttet til hverdagslige fenomen. Deltakerne skal løse praktiske oppgaver hvor de ved hjelp av fingerferdighet, hjernekraft og samarbeid kommer i mål. Deltakerne deltar i spennende aktiviteter der de lærer å utforske og forstå naturen uten å forbruke den. Vi anser kosthold og livsstil som et relevant tema i sammenheng med fysisk aktivitet. Nyere forskning viser at flere og flere barn blir inaktive og dermed får dårligere mental og fysisk helse. Vi håper at deltagelse på Newton Camp skal gi videre motivasjon og lyst til å bruke naturen som kilde til positive opplevelser. På Newton Camp møter barna jevnaldrende med felles interesser og med mulighet for å knytt gode vennskapsbånd. Deltakerne skal overnatte 3 netter i lavvo og ta ansvar for matlaging selv. Vi legger stor vekt på tid til sosiale aktiviteter foruten spennende friluftslivopplevelser og realfagsoppgaver.

Pris: kr. 1600,- for medlemmer, kr. 1800,-  for ikkemedlemmer.

Er det noe du lurer på i forbindelse med Newton Camp eller du har lyst til å melde deg på , er det bare å ta kontakt med oss. Sende en mail til aasta.folvik@dnt.no eller ring 74 82 78 80. Påmelding kan skje på nettet, eller direkte til oss.

For påmelding trenger vi navn på deltaker, fødselsdato, melsmesnr. (evt. informasjon om foresatte er medlemmer i DNT/TEKNA), navn, telefonnr., postadresse og mailadresse til foresatte. Opplysninger om allergier eller andre ting kan også være nyttig å få.

Newton Camp 2017

26. - 29. juni arrangerer vi Newton Camp for 5. - 7 klassinger på Svarttjønna i Steinkjer. Newton Camp på Svartjønna har blitt en tradisjon. I slutten av juni arrangerer ...