Kryssing av Finnmarksvidda (NTT Fjellsport)

29. januar kl. 08:00
2. februar kl. 18:00
Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Pulk, Finnmarksvidda, Telt
Nord-Trøndelag Turistforening, NTT fjellsport
Finnmarkskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen over Finnmarksvidda i februar kan være en ekstremtur». Hvor ekstrem den blir avhenger av hvordan været  og temperaturene blir.  Vi må ta høyde for at vi kan få lave temperaturer og da må vi være trygge på at gruppa er tilstrekkelig utstyrt. Vi legger derfor opp til en treningshelg for de som ønsker dette i forkant av turen. Det blir som et vinterkurs hvor vi prøver og tester utstyr beregnet for vinterfjellet. (Kurset er valgfritt.)
Turen over Finnmarksvidda legges opp som telt og pulktur. Vi fordeler telt og brennere og for de som ikke har eget utstyr har foreningen noe til utlån.  Hyttene fungerer som utmerkt backupløsning. Vi starter turen onsdag 05.februar (Altså lander med fly i Alta kl. 11.30) Vi tar taxi til Stilla  og går litt forbi Jotka fjellstue. Torsdag starter vi tidlig og bruker dagslyset til å komme oss i nærheten av Mollysjokk. Fredag går vi forbi Ravnastua og slår leir, og lørdag videre til Karasjok og Engholm Husky. Der får vi servert nydelig mat og magi og seng venter oss. Søndag etter frokost  blir det Taxi til Lakselv og retur med fly kl 13:45.
Pris, transport og flyreise: Du må selv sørge for å bestille deg flybillett til Alta. Inkludert i prisen er turledelse, sikkerhetsutstyr, fellestransport til Stilla og flyplassen i Lakselv. Overnatting og mat på Engholm Husky er også inkludert i prisen.
Vinterkurset legges opp til helga 10.-12.januar.
Håper du har lyst å bli med!
Informsjon om turen fås av turleder Erling Hvidsten: tlf 47450047

Kryssing av Finnmarksvidda (NTT Fjellsport)

Turleder:

• Erling Hvidsten