Sommerturlederkurs, modul 3 (NTT)

3. september kl. 08:00
6. september kl. 16:00
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs
Nord-Trøndelag Turistforening
Sylan / Bealjehkh (se kart)

Har du lyst til å dele gode turopplevelser med andre? Da kan det å være turleder for turistforeningen være noe for nettopp deg. Den Norske Turistforening utdanner egne turledere. Turlederutdanningen skal gjøre deg i stand til å lede turer for DNT og gi en enhetlig basiskompetanse som sikrer trygghet og trivsel for turdeltakerne, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon.
Utdanningen brukes til å sikre god turledelse i nærmiljøet, skogen og i høyfjellet blant mangfoldet av turgrupper: barn, unge, voksne og eldre. Hovedfokuset i utdanningen er formidling, kunnskap, ferdigheter og evner i henhold til friluftslivet og dets utfordringer. Sentrale temaer er orientering, veivalg, ledelse, og kommunikasjon.
DNTs turlederutdanning er bygget opp av 4 nivåer som til sammen gir øverste nivå i turlederutdanningen. Sommerturleder(modul 3) er turleder sommerstid i høyfjellet, og er det tredje nivået i utdanningen.
Sommerturlederkurset arrangeres 3.-6. september (4 hele dager )og én teorikveld (4- 5 timer). Teorikvelden blir onsdag 2. september.
Kurset legges til Skarvan og Roltdalen/Sylan og med utgangspunkt fra Bjørneggen i Stordalen i Meråker.  Deltakerne vil få nærmere informasjon om kursprogrammet dag for dag. Hovedtemaene er likevel ledelse & kommunikasjon, orientering og nattorientering, elvevading, ernæring, førstehjelp i fjellet, med mer.
Søknadskjema finner du her.  Søknadsskjema sendes til nina.pettersen@dnt.no
Kursledere: Nina Pettersen (mobil 93004930) og Svein Olav Ulstad (mobil 92065685)

Sommerturlederkurs, modul 3 (NTT)

Dette er nest høyeste nivå i DNTs turlederutdanning og vil gjøre deg i stand til å lede krevende turer i fjellet sommerstid. Har du lyst til å dele gode turopplevelser ...