Støttemarsj Bessaker

Dette arrangementet er over!

Sted: Besskerfjellet vindpark, Fosen
Tid: 11.00 ved Skomakerfjellet.
Kart: https://kart.gulesider.no/m/ZlCiR

DNT arrangerer 12. mai støttemarsj for naturen i hele landet. I Trøndelag blir en av markeringene på Bessakerfjellet vindkraftsanlegg på Fosen. Her kan man med egne øyne se hvilke inngrep slik utbygging fører med seg.
Det blir appeller og faglige innlegg underveis. Dette er en fin anledning til å lære om påvirkningen av vindkraft på land, og samtidig markere sin støtte for å bevare den flotte trønderske naturen. Turen går på grusvei og er overkommelig for de fleste. Husk egen niste og drikke.

Det blir satt opp èn gratis buss fra Namsos til Bessakerfjellet og tilbake igjen etter marsjen. Bussen går fra Namsos skysstasjon kl. 0900 og tilbake senest kl 1600. Mulighet for påstigning både på Sjøåsen og Osen-krysset. Vi håper alle som bryr seg om naturen har tid til å komme, og oppfordrer til samkjøring. Skriv inn på veggen i arrangementet om du har ledig plass i bilen eller trenger noen å sitte på med. Oppmøtested blir på parkeringen ved foten av Skomakerfjellet (like under vindturbinen nærmest veien).

Det vil også være en markering på Frøya. Det settes det opp èn gratis buss fra Trondheim og tilbake igjen. Se eget arrangement her:
https://www.facebook.com/events/279636012923507/

Bakgrunn:
Store deler av Norge trues av massiv vindkraftutbygging. I Trøndelag ligger 40% av nasjonal ramme for fremtidig vindkraft på land, selv om Trøndelag allerede har ofret mest natur av alle til vindkraft på land. Det haster å stanse tapet av natur og DNT ønsker en naturvennlig fornybarsatsing.
https://www.tt.no/artikler/nyheter/15181-vindkraftanleggene-delegger-naturen-i-midt-norge/
https://www.dnt.no/vindkraft/.

Støttemarsj Bessaker

Sted: Besskerfjellet vindpark, Fosen Tid: 11.00 ved Skomakerfjellet. Kart: https://kart.gulesider.no/m/ZlCiR DNT arrangerer 12. mai støttemarsj for naturen i hele landet. I Trøndelag blir en av markeringene på Bessakerfjellet vindkraftsanlegg på ...

Kontaktinformasjon: